Myślę, ze jest to najlepszy sos, który istnieje. Mogłabym go chyba jeść łyżkami i wcale nie przesadzam
1. Potrzebujemy jedną kopciatą łyżkę majonezu, 200ml jogurtu naturalnego najlepiej bardzo gęstego (można użyć śmietany 18%, smakuje równie dobrze) 6 dużych ząbków czosnku oraz dwie szczypty pieprzy i dwie szczypty soli.
2. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do reszty składników. Wszystko razem mieszamy i proszę!
Myślę, ze ilość czosnku to kwestia indywidualna i jeśli nieco boicie się, ze będzie go za dużo zacznijcie od 2-3 ząbków.
Nadaje się do na prawdę wielu dań: kurczak, pizza, zapiekanki, sałatki, kanapki. Użyłam go również w tortilli.
Nadaje się do na prawdę wielu dań: kurczak, pizza, zapiekanki, sałatki, kanapki. Użyłam go również w tortilli.
Ja również posługuję się takim przepisem, ale dodatkowo dodaje jeszcze zioła prowansalskie. Pychota!~
OdpowiedzUsuńJa czasami dorzucam oregano :3
UsuńI weź tu dietuj, kiedy tyle wspaniałych przepisów ;-;
OdpowiedzUsuń